משלוחים חינם מעל 189 שח
מבצעי סופעונה מטורפים
עד 36 תשלומים בכ"א החזרה/ החלפה חינם
שירות לקוחות: 072-3317763
Close
חיפוש

שאלות ותשובות

איך מודדים את היקף הראש לצורך רכישת קסדה באינטרנט?

כשקונים קסדה באינטרנט זה עלול להיות טיפה מרתיע במיוחד בכל מה שנוגע למידה, ולכן נסביר פה איך למדוד את היקף הראש על מנת שתקבלו את הקסדה המתאימה כבר בניסיון הראשון.

הדבר הראשון שצריך זה סרט מדידה, חשוב שהוא יהיה גמיש, דומה לזה שתמצאו במגירה התפירה של אמא שלכם למשל. ניתן בקלות להכין אחד כזה מנייר, הוא מאוד גמיש וניתן למדוד איתו בקלות את היקף הראש. אם אין לכם סרט מדידה מנייר אתם יכולים להשתמש בחתיכה מחוט, בחגורה, ובכל דבר אחר שמתאים. לא היינו ממליצים להשתמש במטר מכיוון שהוא לא גמיש וכשתנסו למדוד את הראש איתו יווצרו בליטות שעלולות לגרום למדידה לא מדוייקת.

השלב השני הוא לכרוך את הסרט מסביב לראש – ממקמים אותו מעל הגבות ומעל האוזניים בחלק הרחב ביותר בראש. שימו לב שאתם לו לוחצים חזק מידי. עכשיו מורידים את הסרט ובודקים מה היקף הראש שלכם בסנטימטרים.

כל חברה מגדירה בצורה שונה את מידות הקסדה XS, S, M, L, XL וכו' ולכן הדבר החשוב ביותר בשבילכם הוא לדעת את היקף הראש שלכם.

מתי צריך להחליף קסדה?

הרבה רוכבים חושבים שצריך להחליף קסדה רק כשהיא בלויה לשימוש, הריפודים בלויים והמשקף שחוק אך למעשה צריך להחליף קסדה כל 3 שנים עקב עייפות החומר.

הנתון הזה נכון לכל מותגי הקסדות ללא יוצא מן הכללבנוסף כל קסדה שעברה תאונה או אפילו קיבלה מכה חזקה מנפילה, גם אם לא רואים סימן על הקסדה, אין לעשות בה שימוש נוסף ויש להחליפההקליפה החיצונית בהרבה מקרים עשויה להיראות תקינה לחלוטין.

כאשר מפרקים את הקסדה, חומר המילוי עשוי להיות מעוך ומרוסק, כך שנשאר כמות קטנה מאוד אם בכלל של חומר שיכול לספוג אנרגיה במידה ותהיה מכה נוספת.

מהם החומרים השונים מהם עשויה קליפת הקסדה?

כשמדברים על קליפת הקסדה הכוונה היא לחלק החיצוני הקשיח של הקסדה, מתחתיו ישנם חומרים רכים יותר סופגי אנרגיה שעוטפים את הראש ומונעים פגיעה במוח. ישנם חומרים שונים מהם עשויה קליפת הקסדה, לחומרים אלו התנהגות שונה בזמן פגיעה בהם.

 

פלסטיק: כל קסדה עשויה פלסטיק תשבר כאשר היא תקבל מכה מספיק חזקה.

זו הדרך בה הפלסטיק סופג את אנרגית הפגיעה.

 

פולי קרבונט: חומר ממשפחת הפלסטיק.

בתעשיית הקסדות הוא משמש גם ליצור משקפים מהסיבה שהוא בעל תכונות שקיפות מצוינות.

 

פיברגלאס: חומר מרוכב מסיבי זכוכית ושרף אפוקסי או פלסטי.

פלסטיק מחוזק בפיברגלאס הוא בעל חוזק גבוה הרבה יותר מפלסטיק שאינו כזה, ללא תוספת משקל משמעותית.

 

קוולאר: זהו סיב סינטטי חזק מאוד במתיחה וקל משקל שפותח במעבדה כבר ב-1965.

משמש בתעשיות המרוצים והאופניים. ידוע ביכולתו לספוג את האנרגיה.

 

קרבון: קרבון למעשה הוא השם הלועזי לפחמן. צורות שונות של הקרבון כוללים את החומר הקשה ביותר בטבע – היהלום.

 

קרבון פיבר: קרבון מחוזק. זהו חומר מרוכב חזק מאוד, קל משקל ויקר.

משמש בתעשיית החלל, הרכב, סירות מפשט, אופניים ואופנועים. קסדות מקרבון יהיו קלות מאוד וחזקות מאוד.

מה ההבדל בין התקן האירופאי לתקן האמריקאי (DOT)?

התקן הבסיסי האמריקאי מוכר גם בשם DOT. התקן האירופאי נקרא גם ECE 22-05 ומוכר על ידי יותר מ- 50 מדינות באירופה.

התקן האירופאי הוא גם התקן המקובל בישראל. תקן DOT אינו תקני בישראל ומי שרוכב עם קסדה בתקן DOT למעשה רוכב עם קסדה לא חוקית.

תקן DOT שם דגם מיוחד על חדירת עצם זר לתוך הקסדה, בניגוד לתקן האירופאי שבו הדגש הוא בעיקר על יכולת ספיגת האנרגיה של המכה, מה שמצריך את היצרנים בתקן DOT להכניס רשת ברזל בנוסף ל EPS ולכן בדרך כלל הקסדות יהיו כבדות וקטנות יותר מקסדות עם תקן ECE האירופאי.

מבחינת האכיפה של התקן, התקן האירופאי ה- ECE 22-05 עדיף על תקן ה DOT מהסיבה שהאכיפה של תקן ה DOT נעשית באופן עצמאי על ידי היצרנים ועונש על החריגה גורר רק קנס כספי.

היצרן נענש רק במידה שמכר קסדה שאינה עומדת בתקן ונתפס, זאת בשונה מהתקן האירופאי שמצריך בדיקות של הקסדה במעבדות בלתי תלויות.

מהו תקן סנל (SNELL)?

סנל הוא ארגון פרטי ללא מטרות רווח, קסדות שמקבלות אותו חייבות לעבור סדרה קשה מאוד של בדיקות והתרסקויות אנרגטיות מאוד.

אחת הבדיקות הקשות ביותר בתקן סנל היא פגיעה של כדור ברזל פעמיים באותה נקודה בדיוק, אחת בעוצמה חזקה ואחת בעוצמה פחותה יותר. כדי לעבור את המבחן בוחנים את העוצמה המופעלת על המוח בזמן פגיעה כזו. רופאים טוענים כי מבחן זה מיותר ולא הגיוני מכיוון שהסיכוי בו תתרחש מכה חזקה כמו במכה הראשונה מתרחש ב- 1% מהתאונות, והסיכוי שזה יתרחש באותו מקום בקסדה שואף לאפס.

כדי לעמוד במבחן זה מתפשרים בצורה קיצונית על היכולת לחטוף מכה יחידה ולספוג את האנרגיה שלה בצורה נכונה. מצד שני, חשוב לזכור שבעבר השנים ארגון סנל עזר ביצירת תקנים שהעלו מאוד את רף ההגנה לראש בתחומים רבים בנוסף לתחום האופנועים.

על מה חשוב להקפיד כשבוחרים קסדה לאופנוע?

קסדה לאופנוע היא הרבה פעמים עניין של חיים עבור רוכב האופנוע. לכן חשוב להקפיד לרכוש קסדה טובה. אילו דברים כדאי לדעת לפני שרוכשים קסדה לאופנוע?

 

1. הכלל החשוב ביותר הוא לבחור קסדה שמתאימה בדיוק לראש הרוכב ונוחה על הראש.

2. חשוב לשים לב שהקסדה לא גדולה מידי או קטנה מידי. יש לזכור שלאחר כמה חבישות של הקסדה, הריפודים הפנימיים יתרחבו טיפה ולכן חשוב לקנות קסדה שיושבת היטב על הראש כבר בחנות.

3. חשוב שהקסדה תגן על הראש והסנטר.

4. בדקו האם לקסדה יש פתחי אוורור כדי שתיוצר סירקולציה של אויר בתוך הקסדה, ככל שיש יותר תעלות אוורור בקסדה ככה יותר נעים לנסוע איתה.

5. על המשקף להיות בעל שדה ראיה רחב.

6. משקף נגד אדים הוא יתרון רציני בחורף, הוא מונע הצטברות אדים על המשקף גם כשהוא סגור לחלוטין.

7. רצוי תמיד לקנות קסדה עם ריפודים פריקים לצורך ניקוי וכביסה.

8. הכלל אומר שכדאי להיזהר מקסדות זולות מידי באופן מחשיד.

9. קיימים לקסדות תקנים אמריקאיים ואירופאים. התקן האירופאי עדיף וזה גם התקן החוקי במדינה ישראל.

10. רצוי לבחור קסדה המדורגת גבוה במבחני שארפ.

מהי קסדה נפתחת ועל מה חשוב להקפיד כשקונים אחת כזו?

קסדה נפתחת ידועה גם כקסדה מודולארית והיא מאפשרת לעבור בין שני מצבים, מצב פתוח כאשר החלק הקדמי עולה למעלה ומשאיר את הפנים חשופות ומצב סגור בו היא מתפקדת כקסדה מלאה, כביכול.

חשוב מאוד לדעת שרוב הקסדות הנפתחות שנמכרות הן קסדות העלות תו תקן כקסדת 3/4 בלבד, כלומר הן לא יגנו על הפנים במקרה של תאונה ועלולות להיפתח.

יוצא מן הכלל הן קסדות איכותיות בהן יש פינים מיוחדים שנועלים לחלוטין את שני החלקים בעת הסגירה. דוגמא לקסדה כזו היא הקסדה הנפתחת מדגם AGV Longway.

הקסדה הזו, לדוגמא, קיבלה 4 כוכבים מתוך חמש במבחני הבטיחות של שארפ והיא בעלת תו תקן של קסדה מלאה. קסדה כזו היא נוחה ויש לה הרבה יתרונות אך זאת בתנאי שזוכרים לסגור אותה מיד עם תחילת הנסיעה.

מה ההבדל בין סגר מהיר לסגר דאבל D?

סגר מהיר הוא סגר פשוט, יש כמה סוגים כאלה, והעיקרון הוא שהוא נפתח ונסגר בלחיצה.

סגר הדאבל D הוא הסגר המקצועי והבטיחותי ביותר והוא גם משמש את הרוכבים המקצועיים בעולם, הוא פחות נוח לסגירה או פתיחה אך הוא בטוח יותר.

5 טיפים לקנית חליפת גשם

1. כמובן כשמדובר בחליפת גשם חשוב שהחליפה תהיה עמידה 100% נגד מים.

2. כדאי לבדוק שמדובר בתפרים מולחמים המונעים חדירת מים.

3.חשוב שהגזרה של החלק העליון תהיה ארוכה ותכסה היטב את המכנסיים כדי למנוע חדירת מים דרך המכנס בזמן הישיבה על האופנוע.

4. צריך להקפיד לבדוק שהמכנס ארוך יחסית כי כשיושבים על האופנוע המכנס עולה למעלה.

5. רוכסן בקצה המכנס מקל מאוד להוריד ולשים את המכנסיים מבלי להוריד את הנעליים.

5 טיפים לקנית מעיל

1. כשקונים מעיל רצוי שהוא יהיה מעיל רב עונתי ויתאים לכל עונות השנה.

2. לבדוק שהמיגונים רכים ולא קשים בעלי תקן ECE שהוא התקן האירופאי. מיגונים רכים בעלי תו תקן סופגים את עוצמת הפגיעה ומרככים את המכה.

3. גזרה קצרה וספורטיבית עדיפה על גזרה ארוכה ומסורבלת ומתאימה היטב גם לקיץ.

4. כדאי לבדוק שהמיגונים במעיל פריקים וכף ניתן לכבס את המעיל בשעת הצורך.

5. במעיל רב עונתי חשוב שיהיה מרושת ומבחוץ ושיהיו שתי בטנות פריקות מבפנים אחת לקור ואת לגשם דבר שמתאים את המעיל לכל מצב.

מהי חברת AGV?

היסטוריה

החברה הוקמה מיד לאחת מלחמת העולם ה-2, AGV הוקם כמפעל לייצור מושבי עור ומושבי אופנועים. ב-1947 החברה נכנסה לעולם הקסדות לאופנועים' עד חשוב מאוד בדרך להצלחה יחד עם הזדמנות להיות חלק מעולם המרוצים.

בתחילת שנות ה-50 AGV ייצרו קסדות חצי מפיברגלס בלבד. כמה שנים מאוחר יותר, הודות לניסיון שנרכש AGV פיתחו את הקסדה המלאה הראשונה.

כבר מההתחלה, ההיסטוריה של AGV הייתה מקושרת לרוכבים שעשו את ההיסטוריה של עולם המרוצים: אגוסטיני, בארי שין, קני רוברטס, אנג'ל נאטו, לוריס קאפירוסי ועוד. ב-1988 AGV השלימו את הקו שלהם עם MDS, מותג שעד מהרה נודע בזכות המגוון הרחב.

 

AGV & וולנטינו רוסי

וולנטינו רוסי מתחרה עם קסדות AGV מ- 1996 הוא זכה איתן ב-4 קטגוריות: 125 סמ"ק, 250 סמ"ק, 500 סמ"ק ובאליפות ה-Moto GP.9 אליפויות עולם, ב-2009 הוא השלים את הניצחון ה-100 שלו. וכך התקרב לשיא של אגוסטיני. כל הכבוד!

 

עיצוב וטכנולוגיה

במשך השנים, AGV יצרה שילוב מושלם בין עיצוב, מחקרים, ידע ומומחיות לכדי יצירת ליין מוצרים שמשתפר באופן עקבי.

מערכת הפיתוח של AGV מתחילה בשרטוטים ידניים והדמיות ריאליסטיות, שלאחר מכן נכנסות לתוכנת עיצוב ותכנון בתלת מימד. וכאן משתלבות יחד כל המחלקות הקשורות לייצור – מעצבים, מחלקת מכירות, מעצבים תעשייתיים, מחלקת הפיתוח ומחלקת הביקורת. לאחר שמושלמים כמה שלבים חשובים בתהליך נולד האב טיפוס. את האב לומדים לפרטים סופיים – אסטטיקה-מידה-פונקציונאליות-יכולות אווירודינמיות-מבנה, על מנת ליצור את המוצר המוגמר, לפני שקו הייצור מתחיל לעבוד.

חשוב להתכונן היטב לדרישות הייצור ולכן בוחנים את אב הטיפוס במסלול המרוצים ובכבישים, לפני היציאה לשוק. המערכת הזו מאפשרת לחברת AGV דיוק ושליטה בין כל המחלקות על כל צעד בפיתוח הקסדה ויצירת שיפורים מתמידים בביצועי הקסדות. רשת אופנוסנטר היא היבואן הרשמי והבלעדי של קסדות AGV בישראל.

מהם מבחני שארפ?

מבחני שארפ החלו ב- 2007 לאחר שמחלקת הייבוא באנגליה מצאה הבדלים משמעותיים בבטיחות של קסדות המיובאות לאנגליה. בשעה שעל כל הקסדות לעמוד בסטנדרט הבטיחות המינימאלי, מחקרים הוכיחו כי חייהם של 50 רוכבים בשנה יכלו להינצל לו היו חובשים קסדות המדורגות גבוה במבחני הבטיחות של שארפ.

 

זו הסיבה שמבחני שארפ קיימים

מבחני שארפ לוקחים חלק מכל תקן סטנדרטי ברחבי העולם ומעלים את הרף – הם מעבירים את הקסדות תהליך הבוחן את הקסדה בתנאים מחמירים ומכווני מטרה. הודות לשיטת דירוג פשוטה בת 5 כוכבים, שארפ מאפשר לרוכבים באמצעות מבחנים עצמאיים ואובייקטיביים, להבין את הבדלי הבטיחות בין קסדות שונות המשווקות באנגליה.

 

מדוע מבצעים את מבחני שארפ?

חייהם של כ-50 רוכבי אופנועים יכלו להינצל מידי שנה אילו היו חובשים קסדות בטיחותיות. רוכבי אופנועים מהווים רק 1% מכלל הנוסעים על הכביש באנגליה, אבל 19% מכלל הנפגעים בתאונות קטלניות. קסדה מותאמת היטב היא מהאביזרים החשובים ביותר לרוכב אופנוע.

זה יכול להפחית את עוצמת הפגיעה בעת תאונה על ידי ריכוך המכה ופיזורה על שטח גדול של חומרים סופגי אנרגיה (אלו החומרים שנמצאים בתוך הקסדה). למרות שקיים בחוק תקן בטיחות מינימאלי לקסדות אופנועים, שארפ מאמינים שלרוכבי אופנועים מגיע יותר.

שאפ מציעים מבחני בטיחות מחמירים יותר, עצמאיים, ושיטת דרוג פשוטה עבור הרוכבים שתעזור להם לבחור נכון כשהם קונים קסדה.

 

כיצד נעשים מבחני שארפ?

מבחני שארפ מעבירים כל קסדה 32 מבחנים שונים לפני שנקבע הדירוג שלה.

מכיוון שהעולם לא מתרחש במהירות אחת, גם מבחני שארפ לא. כל תאונה היא ייחודית ומתרחשת בתנאים ייחודיים לה, לכן מבחני שארפ בוחנים קשת רחבה של מהירויות לעומת התקן הסטנדרטי. כל דגם שנבחן עובר 32 מבחנים, על 7 קסדות שונות בטווח של מידות שונות – כדי לקבוע הערכה כיצד הקסדה תגן על הראש במקרה של תאונה.

כדי להבטיח את תוקף התוצאות שיתקבלו, נבחנות רק קסדות שנרכשו בכסף מלא ע"י אנשים מטעם שארפ.

זה מבטיח שהקסדות שנבחנות אלו אותן קסדות שכל רוכב יכול לקנות בעצמו. ואז מתחילה העבודה, כל קסדה נבחנת ע"י יצירת התנגשות בכוח המדמה התנגשות במשטח ישר ובשפת מדרכה.

מבחני שארפ בוחנים את הקסדה ב- 3 מהירויות שונות כדי להבטיח הגנה טובה על הראש במהירויות גבוהות או נמוכות ובעוצמות פגיעה שונות. למרות שהסיכון של פגיעה נמוך יותר במהלך קריסות חמורות פחות, אפילו סיכון קטן יכול להיות קשה ואף לגרום לרוכבים להיפצע אנושות

 

תהליך בדיקת קסדה:

1. הקסדות נקנות ע"י אנשים מטעם שארפ

2. הן נלקחות למעבדות שארפ, שם הן עוברות בדיקה לפני בחינה

3. הקסדות מסומנות ונמדדות באמצעות ציוד מיוחד

4. באמצעות סימון בלייזר מסמנים את כל הנקודות שנבחנות

5. הקסדות נבדקות גם בהתנגשות בצורה ישרה וגם באלכסון

6. הקסדה מולבשת על צורה המדמה ראש במידה ומסה המדוייקים

7. היא מכילה ציוד רגיש המודד את עוצמת הפגיעה שנגרמת למוח.

8. אז נבחנות הקסדות מקדימ

9. מצד שמאל

10. מצד ימין

11. מאחורה

12. בקודקוד

13. הן עוברות את המבחנים ב- 3 מהירויות שונות:

14. אחת: מהירה יותר מהתקנה של 80 קמ"ש

15. שתים נמוכה יותר מ 80 קמ"ש

16. והתקנה הרגילה של 80 קמ"ש

17. המבחנים בודקים פגיעה במשטח ישר וגם בשפת מדרכה

18. הקסדה נבדקת גם בפגיעה במשטח אלכסוני על מנת לאמוד את עמידות הקסדה בפני חיכוך

19. מבחני שארפ מודדים את שיא הפגיעה

20. זה מדמה את עוצמת הפגיעה המורגשת במוח בעת תאונה

21. כל קסדה עוברת מינימום 32 מבחנים על מנת לדרג אותה

22. התוצאות שמתקבלות מושוות מול סטטיסטיקות של תאונות אמיתיות על מנת לקבוע את דירוג הקסדה

23. ככל שיש לקסדה יותר כוכבים (מקסימום 5 כוכבים) ככה ההגנה לראש טובה יותר.

מפעלי הקסדות מיודעות על תוצאות מבחני שארפ לפני שאלו מפורסמים והם יכולים להגיש ערעור במידה והתוצאות במבחני שארפ אינן תואמות את התוצאות שראו בפיתוח או בבדיקת הייצור. תהליך זה מבטיח כי דירוג שארפ הוא נציג של ביצועי הקסדות שלהם.

 

קביעת הדירוג

מבחני שארפ הם המבחנים היחידים שמעריכים קסדות על מנת לדרג אותן לפי רמת בטיחות. לאחר שקסדה נבחרה לעבור את המבחנים המחמירים של שארפ, בסיום התהליך יוענק לה ניקוד בין 1-5 כוכבים.

קסדה בעלת 5 כוכבים במבחני שארפ מעניקה רמת גבוהה של הגנה. זה לא אומר שקסדה שמדורגת נמוך יותר לא תגן עליך. ללא קשר לדירוג של שארפ, כל קסדה המיובאת לארץ עוברת תו תקן סטנדארטי, על מנת להבטיח שהיא מציעה לפחות רמת מינימאלית של הגנה.

מבחני שארפ מראים שלא כל הקסדות מציעות רמת זהה של הגנה מפני פגיעה. באופן אינדיבידואלי, כולנו יכולים להעריך את המחיר, תכונות נוספות של הקסדה ועל ידי כך להעריך את איכות הקסדה. מבחני שארפ מציעים לרוכבים, דירוג עצמאי ובלתי תלוי להערכת תכונות שאינן נראות לעין בקסדות אופנועים – איך הן יגנו על הראש במקרה של תאונה.

במהלך מבחנים אלו נמצאו הבדלים בביצועי הקסדות בטווח של 70% בין קסדות המדורגות גבוה לקסדות המדורגות נמוך. זו הסיבה שמבחני שארפ חשובים כל כך.

מבחני שארפ יכולים לעזור לרוכבים להבטיח שיבחרו את הקסדה הבטיחותית והטובה ביותר.

קסדות המותג AGV, הן קסדות איכותיות מאוד ובעלות דירוג גבוה במבחני שארפ. וכולן קיבלו דירוג 4 ו- 5 כוכבים במבחני שארפ.

זכרו, התאמת הקסדה לראש זה הדבר החשוב ביותר. אחר כך בוחרים את הקסדה עם הדירוג הגבוה ביותר במבחני שארפ.

מי היא חברת ספייק (SPYKE)?

ספייק -לרכוב עם הטוב ביותר מאז 1978

ההיסטוריה של ספייק מתחילה בבית מלאכה במרוסטיקה שבאיטליה. שם ייצר פלביו ביזוטו, מייסד ספייק, ציוד אינדורו ומוטוקרוס. החל משנות ה-90 החל להתמקד בעולם המרוצים. הודות להתאמה מושלמת, עיצוב אגרסיבי ואופי איטלקי, עד מהרה ספייק השיגו דריסת רגל בשוק המרוצים והפכו למותג נחשק בשוק העולמי עבור רוכבים מקצועיים וחובבנים כאחד. בשנים שלאחר מכן נכנסה ספייק לסצנת האופנועים האיטלקית והבינלאומית וייצרה עבור שורה של שמות מוכרים. המותג הפך להיות מוביל בשוק חליפות המרוץ וייצור העור הודות לדמויות מפתח בעולם הספורט שתמכו במותג. בהמשך הורחבה הקולקציה ונוספו גם קולקציות אורבניות ותיור.

 

מחלקת המרוצים

בתחילת שנות ה-90 ניכרת הצלחתה של ספייק בקולקציות, השתתפות בתחרויות ואחרי שנים של עבודה קשה, התוצאה מגיעה ב 1993 באליפות העולם למרוצים ב 125 סמ"ק, הודות למקצועיות והכישרון של הרוכב הגרמני, דירק רודיס Dirk Raudies.

בשנת 1999 החברה שעד אז נקראה ספייק את קונדקור הפכה לספייק, קונצרן גדול עם רשת הפצה מאורגנת היטב להבטיח את מוצרי ספייק בלמעלה מ- 30 מדינות בעולם! הודות לחליפות העור האיכותיות של ספייק, ספייק החלה את העלייה המהירה של בענף האופנועים אשר נשלט על ידי מותגים מובילים, עם בחירות זהירות במונחים של אסטרטגית פרסום ומעל הכל ההחלטה להיות חלק מאירוע החשוב בתחום, כלומר באליפות העולם במרוצים.

שנת 2000 סימנה את המפנה ובעונה אחת ספייק זכו בשני אליפויות עולם – באליפות ה- 500 סמ"ק עם הרוכב האמריקאי קני רוברטס ג'וניור וב- 125 סמ"ק עם הרוכב האיטלקי רוברטו לוקטלי. במשך שנים ספייק המשיכו לתת חסות לרוכבים מקצועיים בכל רחבי העולם וזאת על מנת להפוך את המותג לידוע, בכל עונה מחדש. החל מספטמבר 2010 השתנה מבנה החברה מתוך שאיפה לצמיחה ורצון לשגשג בשוק שבו ההצלחה תלויה ביכולת לחדש. מאז ספייק מיישמת תוכנית שאפתנית שתיקח אותה לגבהים חדשים בעולם ולהתפשטות לאזורים אסטרטגיים נוספים ולהפוך למותג מוביל בשוק גדול עוד יותר.

 

לקוחות וחדשנות: נקודות החוזק של ספייק החדשה

האסטרטגיה של ספייק מתרכזת בלקוח הסופי ובקונספט של חדשנות. אלו הקווים המנחים המאפיינים את החברה את המוצרים, השירות והתקשורת עם הלקוח. חדשנות היא אבן היסוד בגישה שאומצה על ידי החברה והצוות תוך נתינת תשומת לב מיוחדת לעיצוב ופיתוחים חדשים. הדבר החשוב ביותר להצלחה של ספייק הם איכות המוצרים, ומעל הכל המומחיות שלה בייצור חליפות עור. הסדנא בה מייצרות החליפות כוללת כ-10 אנשים שעובדים תחת ברונה לונרדי והבת שלה. ברונה הקדישה את רוב חייה, 25 שנה, לייצור חליפות עור, במיוחד לרוכבים שיש להם צרכים מיוחדים ודורשים דיוק מושלם.

שיתוף הפעולה ההדוק בין רוכבים מקצועיים למחלקת המרוץ מוליד רעיונות חדשים על בטיחות, פרקטיות, ורכיבים אשר בשיתוף עם לימוד ומעצבים, מבטיח שחליפה שנוצרה כבר נוסתה ונבחנה מהרגע הראשון במצבי אקסטרים כמו במסלול המרוצים.

דוגמא מעשית מראה את הקשר בין רוכבים מקצועיים לייצור ולמציאות המסחרית של ספייק היא הופעה של תמיכה בינלאומית בספייק, הרוכב המפורסם לוריס קפירוסי פתח חנות חדשה של ספייק במודנה. קפירוסי הסביר לקהל גדול את "הסודות" של החליפה שלו שאיתה רכב במהלך בדיקות החורף עם הדוקאטי החדש.

רשת אופנוסנטר היא היבואן הרשמי והבלעדי של מוצרי ספייק SPYKE בישראל

מהי קסדת חצי?

קסדת חצי כשמה כן היא – חצי קסדה. היא מכסה רק חצי מראש הרוכב ונמצאת מעל קו האוזניים, לרוב ללא משקף, היא מסוכנת מאוד ואינה מגינה על הפנים, מצח, לסת והחלק האחורי של הראש.

היא נפוצה בעיקר בזכות המחיר הנמוך שלה, קלות האחסנה והנוחות, נוסעים עם ומרגישים בלי, העניין הוא שזה באמת כמו לנסוע בלי ולכן מאוד לא בטיחותי. לאחרונה הועבר חוק שקובע שנסיעה עם קסדה כזו אינה חוקית!

מי שייתפס נוסע עם קסדה חצי צפוי לקנס.

מהי קסדת 3/4?

קסדת שלושת רבעי דומה לקסדת חצי אך ארוכה ממנה – היא מכסה את האוזניים, ארוכה יותר מאחורה ומגינה על החלק האחורי של הראש.

בדרך כלל מגיעה עם משקף. קסדה זו עדיין מסוכנת לרוכב מכיוון שלמרות הכול הפנים נשארות חשופות לפגיעה.

למרות הנוחות, בעיקר בקיץ, ההמלצה הבטיחותית היא לנסוע עם קסדה מלאה תמיד.

יחד עם זאת חשוב לדעת שגם בקסדות 3/4 יש רמות שונות של בטיחות הנובעות מאיכות החומרים וטכנולוגיות הייצור.

מהי קסדה מלאה?

קסדה מלאה היא קסדה שמגינה הגנה מלאה על הראש.

בנוסף להגנה על אחורי הראש, האוזניים והמצח היא גם מגינה על הפנים, הלסת והסנטר.

קסדה מלאה נחשבת לקסדה הבטוחה ביותר.

בנוסף להגנה המלאה על הלסת והסנטר המשקף של הקסדה נתמך כולו על הקסדה ולכן בטוחה יותר בזמן פגיעה שלא יפגע בפנים של הרוכב.

כשבוחרים קסדה מלאה חשוב לשים לבדוק פרמטרים שונים, מלבד הרמת הבטיחות גם הפינוקים השונים שהקסדה מעניקה חשובים לא פחות כמו משקף נגד אדים, פתחי אוורור, ריפודים פריקים ועוד.

אמינות

הרשת המובילה בישראל לדו גלגלי עם ניסיון מעל 18 שנה

שירות

אלפי לקוחות מרוצים יודעים שהשירות אצלנו הוא הדבר החשוב ביותר

איכות

ייצוג בלעדי של המותגים המובילים בעולם

מחיר

הנחה בלעדית לחברי מועדון החל מהקניה הראשונה. אצלנו תמצאו תמיד את המבצעים ואירועי המכירות השווים ביותר

מקצועיות

כל אנשי צוות אופנוסנטר מקצועיים ושירותיים ישמחו לעזור לכם בכל שאלה ובקשה


שאלה? אנחנו גם בווצאפ!